Udruženje poslodavaca Kantona Sarajevo i Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom dogovorili saradnju u borbi protiv korupcije

Udruženje poslodavaca Kantona Sarajevo i Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom dogovorili saradnju u borbi protiv korupcije

Sastanak predstavnika Udruženja poslodavaca Kantona Sarajevo i Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS održan je 05. maja 2021. godine, a razgovarano je o problemima izazvanim korupcijom koja nagriza temelje bh. društva i ugrožava poslovanje velikog broja privrednih subjekata.

Predstavnici Udruženja poslodavaca ukazali su na značaj formiranja Ureda te istome daju punu podršku u borbi protiv korupcije. Izrazili su uvjerenje da Ured neće postati još jedan administrativni i otuđeni birokratski aparat te iskazali očekivanja da će Ured ostati nezavisno stručno tijelo sa tačno definiranim djelokrugom djelovanja. Istaknuli su da je korupcija prisutna u svim sferama djelovanja a posebno u postupku izdavanja građevinskih dozvola za gradnju poslovnih i drugih objekata, kao i izdavanje upotrebne dozvole, provođenju tendera za dodjelu javnih i drugih radova u nadležnosti općina, kantona i Federacije BiH, prijemu u radni odnos u državnim službama i javnom sektoru, te tokom provođenja inspekcijskog nadzora.

"Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom pozdravlja nastojanje Udruženja poslodavaca Kantona Sarajevo da se aktivno uključi u borbu protiv ovog gorećeg problema te predlažemo da Udruženje delegira svoje predstavnike u proces izrade Strategije za borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo i da se aktivno uključi u proces izrade antikoruptivnih zakona", kazao je šef Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Erduan Kafedžić.

Učesnici sastanka su zaključili da je ovo početak značajnije saradnje Udruženja poslodavaca Kantona Sarajevo i Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom, te da se u borbu protiv korupcije moraju aktivno uključiti, do sada nepravedno zapostavljeni, članovi poslovne zajednice.

 

Prijavi korupciju
Poslednji prijavljeni slučajevi korupcije

Trenutno nema prijavljenih slučaja korupcije.

Rezultati prijava
Trenutno nema rezultata prijava korupcije.
Ova stranica je izrađena uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za medjunarodni razvoj (USAID). Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Udruženja poslodavaca FBiH (UPFBiH) i ne mora nužno odražavati stavove USAID-a ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.
UPFBIH
Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel: +387 (33) 552 460 | Fax. +387 33 552 461
info@upfbih.ba | www.upfbih.ba
PRAVNA POMOĆ
Portal za besplatnu pravnu pomoći članovima Udruženja poslodavaca u Federaciji BiH